مات کردن حرکت(Motion Blur) در عکاسی خیابانی
مقدمه
مات کردن حرکت(Motion Blur) در عکاسی خیابانی(درسنامهای از Mitul Shah)
ایدهی ثبت حرکت در یک عکس، ایدهای است که اغلب عکاسان به انجام آن فکر نمیکنند، اما اگر این کار بهصورت صحیح انجام شود، بهطور خاص میتواند عکس و نتیجهی کار را ارتقاءدهد. اگرچه مات کردن حرکت کار دشواریست، اما با تجهیزات صحیح و صبور بودن، فرایند عکاسی جالب و جذاب میشود.
مات کردن حرکت در عکاسی به دو روش بهدست میآيد:
۱-از طریق موضوعات در حال حرکت در یک عکس ثابت.
۲-دنبال کردن یک موضوع با دوربین برای مات کردن پسزمینه.
ملزومات
قبل از اینکه بیرون بروید و بخواهید عکسهای موشِن بِلار(مات شدگی حرکت) را بگیرید، چیزهایی که نیاز دارید به شرح زیر است:
موارد ضروری:
دوربین
صبر
موارد اختیاری:
فیلتر ND
سهپایه
من شخصاً فقط دوربینم را همراه میبرم و ترجیح میدهم کمترین وزن را حمل کنم. دوربین من Canon 6D، با مشخصات Canon 16-35mm f/4 L است. بااین حال گاهی اوقات بسته به اینکه چقدر از سوژه فاصله داشته باشم، از 50mm f/1.8 STM هم برای شاتهای پنینگ(panning shots) استفاده میکنم.
هنگام عکاسی برای ماتکردن حرکت(Motion Blur) باید تا حد ممکن دوربین را ثابت و متعادل نگه دارید، برای اینکار میتوانید از نیمکت پارک یا علامتی در خیابان کمک بگیرید. اگر از سهپایه استفاده کنید دیگر نگران این موضوع نخواهید بود. علاوهبراین، فیلتر ND به کاهش میزان نور ورودی و کاهش نوردهی بیشازحد کمک میکند که اساساً به ثبت عکسهای موشِنبِلار در طول روز کمک میکند.
تنظیمات دوربین
برای ثبت عکسهایی که ماتشدگی حرکت دارند نیاز است که تنظیمات را بهصورت دستی(Manual) انجام دهید و اینکار بهشدت، به میزان حرکتی که میخواهیدآنرا تار کنید بستگی دارد. تنظیمات من بسته به زمان روز متفاوت هستند و فقط چند چیز وجود دارد که ثابت هستند. در ادامه، این فرایند و تنظیمات مربوط را توضیح میدهم.
برای این عکس من چند هدف داشتم: این که خیلی زیاد ماتشدگی نداشته باشم و سوژهی متحرکم یک تاکسی باشد. چون رنگ سقف تاکسی مشابه نوک مخروط بنا و درهای آن همرنگ بنا بودند. باید منتظر تاکسی میماندم و چون سهپایه همراه خودم نبرده بودم، دوربین را روی یک اِستند روزنامه گذاشتم و منتظر لحظهی مناسب ماندم. من تمام روز را برای این کار وقت گذاشتم و بنای Gooderham را از نزدیک دیدم و چون این بنا از زوایای مختلف مورد عکاسی قرار گرفته بود، تصمیم گرفتم یک عکس موشِنبِلار(ماتشدگی حرکت) از آن ثبت کنم.
ایزو را روی کمترین میزان ممکن یعنی 100 گذاشتم، چون نور زیادی در محیط وجود داشت. خوشبختانه آسمان پر از ابر هم کارم را راحتتر کرد. علاوهبراین، برای کاهش میزان نور ورودی به دوربین، دریچهی دیافراگم را روی بالاترین میزان ممکن یعنی f/29 گذاشتم. برای ثبت صحیحِ تاری حرکت، باید سرعت شاتر مناسب را قبل از عکاسی پیدا میکردم و این به سرعت ماشین بستگی داشت. اگر ماشین آهسته حرکت میکرد من هم باید سرعت شاتر را پایین میآوردم که منجر به عکسی با نوردهی بیشازحد میشد. شرایط را طوری مدیریت کردم که در 1/10ام ثانیه عکس را بگیرم، بدون اینکه نوردهی بیشازحد داشته باشم و این حالت کاملاً مناسب بود.
البته باید درنظر داشت که شرایط نوردهی متفاوت خواهد بود، اما اگر در طول روز عکاسی میکنید، تنظیمات بهینه این است که تا جاییکه میتوانید ایزو را پایین و دیافراگم را بالا نگه دارید. سرعت شاتر هم به نور، سرعت حرکت سوژه و اساساً چیزی که در حال عکاسی از آن هستید بستگی دارد.
آخرین مرحله پردازش عکس است. من فکر میکنم نکتهی مهم این است که بتوانیم ماتشدگی حرکت را برجسته کنیم و توجه بیننده را به آن جلب کنیم. با این تصویر، من کاپوت تاکسی و بدنهی بنا را با هم تطبیق دادهام؛ بنابراین، اشباع این دو رنگ را بالا بردم و اشباع رنگهای اطراف را کم کردم تا جاییکه در تصویر مشاهده میکنید، ساختمانهای پسزمینه تقریباً صفر و بدون رنگ هستند. علاوهبراین، از ابزار clone stamp استفاده کردم تا نور معلق در فضا را حذف کنم چون بهنظرم منحرفکننده بود.
به طور خلاصه، مطمئن شوید که در فرایند پردازش، تمرکز روی ماتشدگی حرکت باشد.
پردازش بعدی
عکسهای ماتشدگی حرکت، یکی از تیپهای عکاسی مورد علاقهی من هستند چون در این نوع عکسها، یک صحنهی عادی به موضوعی خاص و جذاب تبدیل میشود. سعی کنید همیشه چیزهای درون کادر جالب باشند، رنگهای دلپذیر داشته باشند، بناها خاص باشند و کلاً هرچیزی که چشم را جذب میکند و خیرهکننده است را درون کادر قرار دهید.
فقط بهخاطر داشته باشید که همهی آن چیزیکه برای این کار نیاز دارید، دوربینتان و صبر و شکیبایی است.
جمعبندی
ترجمه اختصاصی صنعت عکاسی