چگونه می‌توان عمق میدان را کنترل کرد؟


چگونه می‌توان عمق میدان را کنترل کرد؟

مقدمه
فاکتورهای مختلفی «ظاهر» عکس‌های شما را تعیین می‌کنند. واضح‌ترین فاکتور «ترکیب‌بندی» است، اما فوکوس دوربین و عمق میدان نیز بسیار مهم هستند و می‌توانند فضای کلی و اهمیت عکس را تغییر دهند.
برای مثال، مانند یک دیوار صاف، می‌توانید همه‌چیز را در عکس واضح نگه دارید؛ یا مانند یک بطری روی چمن‌، توجه را به سمت سوژه‌ی خاصی جلب کنید. می‌توانید این پرسپکتیو را با تغییر عمق میدان که اشیاء را در پس‌زمینه/پیش‌زمینه واضح‌تر یا مات‌تر می‌کند، ایجاد کنید.
سه راه برای کنترل عمق میدان وجود دارد: دیافراگم لنز، فاصله‌ی سوژه از دوربین و فاصله‌ی کانونی لنز.



1- دیافراگم لنز
عکاسان اغلب از دیافراگم برای کنترل عمق میدان استفاده می‌کنند. شما می‌توانید یک صحنه‌ی کامل را با تنظیم دیافراگم(f-stop) در اندازه‌ای کوچک که نور اجازه می‌دهد، واضح کنید. برای جداکردن یک سوژه، برعکس عمل کنید؛ دیافراگم را تا جای امکان بزرگ تنظیم کنید. در هر دو مورد، باید سرعت شاتر را تغییر دهید تا تفاوت را جبران کنید.
دامنه‌ی دیافراگم از f/1.4(برای یک لنز فوق سریع) تا f/22، با افزایش‌هایی در این بین یعنی f/2، f/2.8، f/4، f/5.6، f/8، f/11 و f/16 تغییر می‌کند. هر عدد f که بالا یا پایین می‌رود نشان‌دهنده‌ی یک درجه از نور است. به‌عبارت دیگر، زمانی‌که از f/4 به f/5.6 می‌روید نیمی از نور وارد می‌شود و زمانی‌که از f/16 به f/11 می‌روید، اجازه‌ی ورود دوبرابر نور بیشتر را می‌دهید. این نسبتِ عددی صرف‌نظر از فاصله‌ی کانونی که درک آن‌را آسان‌تر می‌کند، در تمام لنزها یکسان است.


2- فاصله‌ی بین دوربین و سوژه
تغییر فاصله‌ی بین دوربین و سوژه راه دیگری برای تأثیر گذاشتن روی عمق میدان است. برای افزایش عمق میدان، فقط به سمت عقب حرکت کنید؛ برای کاهش آن، نزدیک‌تر بیایید. دوربین دقیقاً مشابه چشمان شما کار می‌کند، هرچه به سوژه نزدیک‌تر باشد، متمرکز‌تر خواهد بود.
البته، تغییر فاصله‌ی شما، ترکیب‌بندی‌تان را هم تغییر می‌دهد. برای رفع این مشکل، می‌توانید لنز یا فاصله‌ی کانونی را تغییر دهید تا ترکیب‌بندی که مدنظر دارید به‌دست آید.


3- فاصله‌ی کانونی لنز
اگر فاصله‌ی کانونی لنز طولانی باشد، عمق میدان کم خواهد بود و بالعکس. عمق میدانی که برای یک f-stop خاص انتخاب می‌کنید با توجه به فاصله متفاوت است. به‌عبارت دیگر، یک f-stop کوچک(مانند f/11) در زوم 35-70mm که روی 35mm تنظیم شده است، زمانی‌که لنز در 9فوت متمرکز شده است، عمق میدان عمیقی از 6-20 فوت می‌دهد. بااین‌حال، اگر لنز روی 70mm زوم شود، زمانی که لنز روی 9 فوت فوکوس شده است، عمق میدان کم و سطحی از 8-11‌ فوت خواهید داشت.
ممکن است راحت به نظر برسد، اما تنظیم فاصله‌ی کانونی برای کنترل عمق میدان حقیقتاً می‌تواند دشوار باشد. مانند تغییر فاصله‌ی شما نسبت به سوژه، تنظیم فاصله‌ی کانونی نیز ترکیب‌بندی عکس را تغییر می‌دهد.
به‌همین دلیل، اغلب بهترین استفاده از f-stop، برای کنترل عمق میدان است. سپس، شما می‌توانید در هر فاصله‌ای با فاصله‌ی کانونی که می‌خواهید عکس بگیرید. فقط به خاطر داشته باشید که سرعت شاتر را تغییر دهید(و از سه‌پایه و کابل آزاد استفاده کنید) تا درجات بزرگ f را جبران کنید.


ترجمه اختصاصی صنعت عکاسی

لیست کامل آموزشها
دانلود اپلیکیشن
خیریه باز باران
تلگرام صنعت عکاسی
جدیدترینآخرین شماره آگهی نامه تخصصی صنعت عکاسی هشتاد و پنجم
دیدفراز
رنگ سیستم
نوین تجارت پارسیان