وایت بالانس در عکاسی دیجیتال


وایت بالانس در عکاسی دیجیتال

مقدمه
اهمیت وایت بالانس و کالیبره رنگ در ایجاد یک فایل عکس حرفه ای
شما در هر محیط جدیدی را که شروع به عکاسی می کنید باید اول سفیدی را به دوربین خود بشناسانید تا پایه گذاری رنگ را خود دوربین برای شما انجام دهد. این مسئله بقدری مهم است که در تمام دوربین ها دکمه تنظیم وایت بالانس در دسترس ترین مکان قرار داده شده تا براحتی و بسرعت بتوان اینکاررا انجام داد.


وایت بالانس چند روش دارد:
- وایت بالانس اتوماتیک دوربین AWB
شما می توانید AWB یا وایت بالانس اتوماتیک را در دوربین انتخاب کنید ولی وایت بالانس اتوماتیک دوربین برای تمام شرایط عکسبرداری نتیجه صحیحی نمی دهد. و عوامل موجود در تصویر روی رنگ کار شما اثر گذار خواهند بود ، علاوه براین این انتخاب حرفه ای نیست و برای عکاسان آماتور یا برای گرفتن عکسهای معمولی و کم اهمیت است .
روی سخن ما ، نیاز عکاسانی است که مبالغ بسیار زیادی را صرف تهیه دوربین ، لنز و نور های خود کرده و انتظار یک عکس مرتب و بی نقص با نور و رنگ اصلی از فایل خود را دارند که بتوانند بصورت حرفه ای آن را ارائه داده و از آن کسب درآمد کنند.

- وایت بالانس دستی یا Custom White Balance
در این حالت شما با ثبت یک تصویر از کارت استاندارد وایت بالانس و شناساندن آن به دوربین اینکاررا انجام می دهید ، در صورت موجود نبودن این کارت می توان از کارت خاکستری یا نهایتا از یک صفحه سفید استفاده کرد.
تنظیم دستی وایت بالانس برای یک عکاس حرفه ای قدم اول است ، زیرا اساس رنگ عکسهای شما را پایه گذاری می کند.
نکات مهمی در مورد وایت بالانس دستی وجود دارد ، بعنوان مثال :
1- به شما اطمینان خاطر می دهد که تصویری را که ثبت کرده و به کامپیوترتان می فرستید بالانس رنگی درستی دارد.
2- اگر عکسی را میخواهید به کسی مستقیم تحویل دهید حداقل مطمئن هستید که مبنای درستی دارد ، بحصوص اگر RAW باشد.
3- نمایش تصویر در LCD دوربین تبدیل شده به JPG است که خیلی حساس به وایت بالانس است ، خطا ها بسیار زیاد تر خوشان را نشان می دهند.
4- اگر شما JPG عکاسی می کنید وایت بالانس بسیار اهمیت دارد زیرا تاثیرات تصحیح نرم افزاری در مرحله پست پروسسینگ آن برای کیفیت عکس بسیار مخرب است.
5- در مراحل بعد زمان زیادی را صرفه جویی خواهید کرد تا بخواهید در کامپیوتر وایت بالانس کنید.


وایت بالانس دستی
انجام وایت بالانس دستی یا Custom White Balance بسیار ساده است و زمان زیادی نمی گیرد ، شما یک تصویر نزدیک حدود 60 سانتیمتری از کارت وایت بالانس تحت نور موجودتان می گیرید وآن را بعنوان مرجع یا رفرنس وایت بالانس درcustom white balance / menu setting قرار داده و OK می کنید ، کار تمام است و شما پایه گذاری رنگ درست را برای عکسهایتان انجام داده اید ، شاید کل کار 15 ثانیه طول بکشد ولی برای مراحل بعد بسیار با ارزش است.
تصویری را که از کارت می گیرید لازم نیست کل فریم را بپوشاند ، حتی مهم نیست فوکوس هم نباشد یا دوربین در حال لرزش باشد ، تمام نیاز این است که حدود 3/2 فریم شما را پر کند و نتیجه برای شما بسیار متفاوت خواهد شد.
اگر به این مسئله عادت کنید که مرتب اینکار ا انجام دهید ، نتیجه کارتان را نسبت به قبل خواهید دید که چقدر در کیفیت رنگ عکسهایتان موثر بوده است. وایت بالانس و دقیق تر آن ، استفاده از کالر چارت می تواند همزمان ابتدای کار انجام گردد.


برگرفته از کانال رنگ سیستم

لیست کامل آموزشها
دانلود اپلیکیشن
خیریه باز باران
تلگرام صنعت عکاسی
جدیدترینآخرین شماره آگهی نامه تخصصی صنعت عکاسی هشتاد و پنجم
دیدفراز
نوین تجارت پارسیان
رنگ سیستم