نکات عکاسی از یک کنسرت


نکات عکاسی از یک کنسرت

مقدمه
اکثراً مردم وقتی به کنسرت‌ می‌روند، از موسیقی و فضا لذت می‌برند اما نمی‌توانند عکس‌های خوبی از این فضا بگیرند. نور کمِ محیط و نورپردازی‌های مصنوعیِ غیر قابل پیش‌بینی و هم‌چنین جمعیت زیاد، عکاسی از کنسرت را چالشی و سخت می‌کنند. در ادامه نکاتی را مطرح می‌کنیم که عکاسی از چنین موقعیتی را بهبود می‌دهند.
احتیاط!
برای احتباط قبل از رفتن به کنسرت، از قوانین آن‌جا مطلع شوید. بلیط یا سایتی که از آن بلیط را را تهیه کرده‌اید چک کنید تا مطمئن شوید که بردن دوربین و تجهیزات عکاسی ممنوع نباشد.

۱- نوردهی مناسب
ثبت یک عکس متعادل در نور کم، کار دشواری است. فلاش می‌تواند افکت را خراب کند و استفاده از سه‌پایه هم عملاً امکان‌پذیر نیست، پس باید به دنبال گزینه‌های دیگری باشید. اول از همه، عریض‌ترین دریچه‌ی دیافراگم ممکن(f/2.8 تا f/4 ) را انتخاب کنید تا نور کافی وارد شود. اگر دوربین‌تان قابلیت نورسنجی نقطه‌ای را دارد، از این قابلیت استفاده کنید. نورسنجی نقطه‌ای محاسبه‌ی دقیقی از نور را به‌دست می‌دهد؛ سعی کنید آن‌را روی صورت خواننده تنظیم کنید.


۲- اجتناب از تار شدن.
احتمال تار شدن عکس در محیط‌های کم‌نور، به‌دلیل سرعت‌های طولانی‌تر شاتر وجود دارد. علاوه‌براین، حرکات موجود در صحنه هم باعث تار شدن عکس می‌شوند. درکنار این‌که خودتان را کاملاً ثابت و ساکن نگه می‌دارید(اگر لازم است از جمعیت جدا شوید)، اول یک عکس در حالت اتوماتیک بگیرید و ببینید که دوربین چه تنظیماتی را اعمال می‌کند. ایزو را تا 800 افزایش دهید یا دریچه‌ی دیافراگم را بازتر کنید تا ببینید آیا به شما سرعت شاتر مناسبی خواهد داد.


۳- حرکت
یکی از راه‌های مناسبِ ثبت حرکت در کنسرت، استفاده از سرعت شاتر آهسته، بین 1/30 تا 1/60 ثانیه است، اما در این زمینه امتحان کنید تا ببینید کدام مناسب‌تر است. اگر حرکت نور در صحنه را به تصویر بکشید، عکس‌های جالبی خواهید گرفت. گروه‌های موسیقی از نورپردازی‌های خاصی برای آهنگ‌های مختلف استفاده می‌کنند، بنابراین تا می‌توانید دوربین را ثابت نگه دارید و عکس بگیرید. تکنیک کوچکی وجود دارد که «هم‌زمانی با سرعت کم»( Slow Speed Sync) نامیده می‌شود که در آن می‌توانید فلاش را طوری تنظیم کنید که با سرعت کمتری نسبت به سرعت شاتر بالا همگام شود. هنگامی‌که دوربین را برای همگام‌سازی فلاش با سرعت کم تنظیم می‌کنید، اغلب با دو امکان مواجه می‌شوید: هم‌زمانی پرده‌ی پیشین یا هم‌زمانی پرده‌ی پسین. هم‌زمانی پرده‌ی پیشین، اطراف تصویر را دنباله‌دار و ضعیف و سوژه‌ را شارپ می‌کند، درحالی‌که هم‌زمانی پرده‌ی پسین،‌ سوژه‌ی اصلی را روشن می‌کند و نور محیط را جذب می‌کند.


۴- سایه‌های افراد
اگر در محلی بسیار تاریک هستید، ثبت چهره‌های جمعیت به‌صورت نیم‌رخی سیاه و سایه‌مانند، حالتی دراماتیک به عکس می‌دهد. تا وقتی‌که صحنه روشن و قسمت جمعیت تاریک است، از یک لنز زاویه‌ی عریض استفاده کنید، دریچه‌ی دیافراگم را باز(بینf/2.8 تا f/4 ) انتخاب کنید و مطمئن شوید که فلاش خاموش است. از نورسنج نقطه‌ای استفاده کنید، ابتدا نقطه‌ی فوکوس را سمت نقطه‌ای روشن بگیرید و نورسنجی کنید، سپس دوربین را سمت سوژه گرفته و عکس بگیرید.


۵- نورپردازی لیزری
فلاش می‌تواند افکت‌های رنگارنگ لیزر را خراب کند، پس ایزو را بین 800 تا 3200 انتخاب کنید و دریچه‌ی دیافراگم را بین f/4 تا f/8 انتخاب نمایید. ممکن است به دلیل حرکت سریع نور، دنباله‌هایی از نور در عکس ثبت شوند. این حالت ممکن است به عکس زیبایی ببخشد، به شرط این‌که دوربین را به‌اندازه‌ی کافی ثابت نگه دارید تا نلرزد.


تنظیمات پیشنهادی
تجربه، کلید موفقیت در عکاسی از کنسرت‌‌ها است. نکته‌ی کلیدی برای یک عکس خوب این است که به‌جای دیدن رنگ های درهم‌و برهم، حداقل یک قسمت از عکس شارپ باشد. با ایزوی 800 شروع کنید؛ دریچه‌ی دیافراگم f/2.8 نیز مناسب است. استفاده کردن از لنزی با زاویه‌ی عریض و سرعت شاتر 1/160 ثانیه نیز توصیه می‌شود. اگر گرفتن عکس‌های شارپ دشوار است، حالت هم‌زمانی آهسته فلاش (slow sync flash) را امتحان کنید.

ابزار پیشنهادی
برای شروع، یک لنز با کیفیت 50 میلی‌متری با توانایی باز کردن دریچه‌ی دیافراگم بین f/1.4 تا f/1.8 یا یک لنز عریض 17 تا 28 میلی‌متری مناسب است.. مشکل لنزهای تله‌فوتو این است که نسبت به لنزهای استاندارد و لنزهای عریض، به نور بیشتری نیاز دارند. در شرایط کم نور کنسرت، عکس تار می‌شود مگر این‌که از یک لنز خیلی خوب استفاده کنید. به ویژه در این زمینه، لنزهای IS(دارای لرزش‌گیر) توصیه می‌شود.

جمع‌بندی
اگرچه عکاسی از کنسرت آسان نیست، اما بسیار جالب و مفرح است. کلید موفقیت در این زمینه، تمرین کردن و آمادگی از قبل است. شب‌هنگام بیرون بروید و سعی کنید چند عکس در شرایط تاریک بگیرید. اگر موفق نشدید عکس شارپی بگیرید، نکته‌هایی را که آموخته‌اید به کار بگیرید: دریچه‌ی دیافراگم را بازتر کنید، از ایزو‌ی بالاتر استفاده کنید، و با لنز عریض یا استاندارد 50 میلی‌متری عکس بگیرید. از لحظاتتان در کنسرت لذت ببرید و برای ثبت فرصت‌های مختلف چشم‌ها و دوربینتان را آماده نگه دارید.

ترجمه اختصاصی صنعت عکاسی

لیست کامل آموزشها
دانلود اپلیکیشن
تلگرام صنعت عکاسی
خیریه باز باران
جدیدترینآخرین شماره آگهی نامه تخصصی صنعت عکاسی هشتاد و پنجم
نوین تجارت پارسیان
دیدفراز
رنگ سیستم