کشف شاتهای خاص در شلوغی و هیاهوی شهر
مقدمه
من همیشه به معماری و مناظر شهری علاقهمند بودهام، هرچند که خودم در شهری کوچک رشد کردهام که حدود یکساعت با تورنتو فاصله داشت. منظورم این است که من هر روز باید مسافرت کوتاهی به شهر میکردم تا بتوانم از موضوعاتی که به آن علاقهمند هستم عکس بگیرم.
قصد من این است که با نشان دادن دیدگاهی جدید در مورد سفر با پای پیاده در شهرهای جدید، یا حتی شهرهایی که مدام خودت را در آن مییابی، به مردم کمک کنم سفرهای روزانه یا آخر هفتهای را کنار بگذارند. شاتهای بینظیری آنجا وجود دارد، به شرطی که شما آنجا باشید و آن را بیابید.
بخش اول
روز خود را شروع کنید، قبل از آنکه روز خودش شروع شود؛ اندکی جستجو در راهنمای نقشههای گوگل، یا جستجوی تصاویر شهرها در سایتها، به شما کمک میکند که برای پیدا کردن لوکیشن مناسب وقت را هدر ندهید و بتوانید لحظات بیشتری را برای ثبت تصاویر داشته باشید.
راحتترین روشی که برای مشخص کردن نقاط عکسبرداری به آن رسیدهام، ذخیره تصاویر است، البته اگر در نقشه بهخوبی برچسب شده باشند، اگر نه، باید از خود نقشه کمک گرفت.
در تصویر، نتیجهی چند دقیقه جستجو در سایت 500px، با هشتگ montreal got me، را مشاهده میکنید. این نتیجه دیدگاه مختصر و مفیدی به من داد و کمک کرد تا بیش از اندازه در جزئیات غرق نشوم و بدانم چه چیزی میخواهم. برای مثال، من متوجه شدم تونلهای زیادی هست که قرار است در آینده به ایستگاه مترو تبدیل شوند: یک سرچ سریع در گوگل، عنوان تمام ایستگاههای مونترال که به لحاظ زیبایی شناختی خوب هستند را به من معرفی کرد. این کار ساختار خوبی برای برنامهای که بخواهم در یک روز آن را انجام دهم به من میدهد.
بخش دوم
گام بعدی که سختتر هم هست، این است که در طول مسیر، نقاط مناسب را پیدا کنید و قطعات را پر کنید. شما میتوانید با جستجوی نشانههای شهری، یا جستجو برای نقاط و چیزهای جالب با توجه به نقشهای که آماده کردهاید برای خودتان راهنما درست کنید. شخصا، از نقاط گریز، شاتهای متقارن و شاتهایی که نگاه را به خود جلب میکنند لذت میبرم و ناخودآگاه به سمت گوشههای یک بنا، تقاطعها و کوچهها کشیده میشوم.
یک راه خوب، کشف نقاط عکسبرداری در مناطق مرفه است. لوکیشنی را انتخاب کنید و برای پیدا کردن نقاط طلایی و مهم که شاید نتوان در نقشه آنها را مشخص کرد، دوتا دایره در مسیرهای مختلف ترسیم کنید. مکانهایی مانند کتابخانهها، حیاطهای مرکزی و مواردی از این دست، برای درک زیبایی معماری نقاط مناسبی هستند.
بخش سوم- دنده(Gear)
دوربینی که استفاده میکنید زیاد اهمیت ندارد، مطمئن شوید که میتوانید از مزایای استفاده از بدنههای با کادرهای کامل که ps۱۴ را ثبت میکنند و میتوانند mp۵۰ داشته باشند بهره ببرید، که این مقدار برای کسی که ناوارد است خیلی زیاد است. من شخصا با بدنهی تمام فریم(Full Frame) بیرون میروم و سعی میکنم پایههایم را در لنزهای اولیه بپوشانم، اما به طور نرمال با mm۲۴ میگردم. من برای عکسهای بسیار عریض شهری، mm۱۴ را پیشنهاد میکنم، که برای جستجو و عکسبرداری فوقالعاده است.
mm۲۴ و mm۳۵ برای لنزهای همهجانبهتر؛ و بزرگتر از اینها لنزهای mm۲۰۰-۷۰ یا mm۸۵ هستند. من ترجیح میدهم به حالت دستی عکسبرداری کنم، بنابراین میتوانم از لنزهای سریعتر استفاده کنم.
بخش چهارم- نور و ثبت تصاویر(Lighting and Shooting)
پاسخ درستی برای اینکه چه نوری برای عکاسی شهری مناسب است وجود ندارد. من زمانی که هوا کمی بارانی است را انتخاب میکنم چون ترجیح میدهم هرچه رنگ آبی هست از عکسهایم بیرون بکشم. علاوه بر این، آسمان ابری، مانند یک جعبهی نرم غولپیکر است، بنابراین سایه ها خیلی سخت نیستند و اغلب چیزها به طور همسان روشن شدهاند.
من چون دوست دارم که در عکسهای روز آسمانِ سفید و روشن و یا در عکسهای شب نورهای درخشان را داشته باشم، هنگام عکسبرداری، برای سایهها بیش ازحد نور میدهم. معمولا هنگام استفاده از دستگاه نوردهی برای دوربینم، هدفم این است که یک توقف یا دوبار نوردهی داشته باشم که این حرکت، پست پروداکشن(پسا تولید) را راحتتر میکند. پیشنهاد من برای ثبت تصاویر واید(عریض)، ۱۵.۶ است که در این صورت لبهها نرم نیستند؛ حتی اگر به این معنی باشد که بخواهید ایزو را بالا ببرید.
حقهی دیگری که در این مسیر یاد گرفتهام این است که برای داشتن اشباع رنگی، کنتراست و وضوح بیشتر، مشخصات دوربین داخلی خود را تغییر دهید. اگر در RAW تصاویر را ثبت میکنید، این کار تنها پیشنمایش داخلی دوربین را تغییر میدهد که به شما نشان میدهد تصویر ثبت شده بعد از پست پروداکشن(پسا تولید) چگونه خواهد بود.
بخش پنجم- سخن پایانی
هر برنامهی ویرایشی که دوست دارید انتخاب کنید(من خودم لایت-روم(Light Room) را انتخاب میکنم) و عکس را ویرایش کنید و ببینید هر کدام از اسلایدرها(Slider)، عکسهای انتخابی شما را به چه صورت درمیآورند. برای مبتدیها، من عکسها را اولویتبندی میکنم و فقط آنهایی که رتبه برتر دارند را ویرایش میکنم.
خوشبختانه با نوردهی زیاد یا نوردهی کم نسبت به تصویر، به چیزی که میخواهید نزدیک میشوید و بیشترین تغییرات مربوط به اصلاحات رنگها یا اشباعزداییِ انتخابی است.
ترجمه اختصاصی صنعت عکاسی